T.C. Mİllî Eğİtİm BakanlIğI
İSTANBUL / KÜÇÜKÇEKMECE - Sardunya Anaokulu

"Attentıon! My Hat Contaıns Many Storıes ..." eTwinning Project Webinar

"Attentıon! My Hat Contaıns Many Storıes ..." eTwinning Project Webinar 

Kuruculuğunu okulumuzdan Fatma ÇETİNKAYA ve İzmir Değirmen Dere İlkokulu Okul Öncesi Öğretmeni Burcu ŞENTURAN'ın yaptığı "Attentıon! My Hat Contaıns Many Storıes ..." eTwinning Projemizin ilk tanışma webinarı 17/01/2021 tarihinde gerçekleşmiştir.

İtalya, Romanya, Azerbaycan, Türkiye gibi ülkelerle ortaklaşa yürütülen projeyi okulumuz adına Fatma ÇETİNKAYA ve Yasemin Şirin yürütmektedir. 

PROJE HAKKINDA

 

4-11 yaş arası çocukların özellikleri araştırıldığında proje, yetişkinler tarafından uygulanan kitap okuma etkinliklerinin klasik okuma saatinden farklı hale geldiği fiziksel bir zorunluluk örneği olarak tasarlandı.Alpha ve Z kuşağı çocuklar meraklı, çok görevli çocuklar. hareketi seven, dinamik, teknolojik olmayı tercih eden, görsel ve işitsel hafızası güçlü. Bu nedenle bu çocukların kitabı sessiz kalarak başından sonuna kadar dinlemeleri beklenmemelidir ki son zamanlarda klasik yöntemle okunan çocuklar tarafından merakla dinlenmemiştir. Çocukların gelişimleri farklı olduğu için, öğrenme yöntemi ve tekniği de farklı olmalıdır. Bu proje ile Transfer, kitabın içeriğinin etkileşimli olarak nasıl aktarılacağını öğreterek farklılaşacak.

 22-01-202122-01-2021

Paylaş Facebook  Paylaş twitter  Paylaş google  Paylaş linkedin
Yayın: 22.01.2021 - Güncelleme: 05.02.2023 23:12 - Görüntülenme: 377
  Beğen | 0  kişi beğendi