T.C. Mİllî Eğİtİm BakanlIğI
İSTANBUL / KÜÇÜKÇEKMECE - Sardunya Anaokulu

"EVDEN OKULA OKULDAN EVE STEMLE GELECEĞE" eTwinning Projemiz

"EVDEN OKULA OKULDAN EVE STEMLE GELECEĞE" eTwinning Projemiz

Kuruculuğunu Fatma ÇETİNKAYA ve Türkan DEMİR BALCI'nın yaptığı "EVDEN OKULA OKULDAN EVE STEMLE GELECEĞE" eTwinning Projemizin ilk tanışma webinarı 26/12/2020 tarihinde gerçekleşmiştir.

PROJE HAKKINDA

 Küçük yaşlardan itibaren uygulanan STEM çalışmaları öğrencilerin STEM bakış açısı ile tanışmalarına olanak sağlamaktadır. Çocukların doğal merak duygularını, çevrelerini ve yaşam alanlarındaki objeleri keşfetme isteklerini pekiştirir.

Erken çocukluk döneminde çocuklara STEM yaklaşımı deneyimi kazandırmak, bilime meraklı, üretken, yaratıcı, problem çözebilen ve hayat boyu öğrenen bireylerin yetiştirilmesine katkı sağlamak amacıyla projemizi geliştirdik. MEB'nın 2023 Eğitim Vizyonu belgesinde bulunan "21. yüzyılda eğitim, sadece okulla sınırlı değildir. Sınıf, okul, ev, medya ve sokak öğrenmenin çeşitli şekillerde vuku bulduğu ortamlardır. Toplumumuzun tüm fertlerinin öğrenmeyi bir yaşam tarzı hâline getirmesi gerekmektedir." hedefinden yola çıkarak salgın döneminde etkinliklerimizi STEM uygulamaları ile birleştirerek gerek uzaktan eğitim sürecinde gerekse yüzyüze eğitim sürecinde öğrencilerimizin eğlenerek öğrenmelerine katkı sağlamayı hedeflemekteyiz.

26-12-2020

Paylaş Facebook  Paylaş twitter  Paylaş google  Paylaş linkedin
Yayın: 26.12.2020 - Güncelleme: 05.02.2023 23:14 - Görüntülenme: 425
  Beğen | 8  kişi beğendi